Новини

Національний банк України наклав штраф на ТОВ "ФК "ТЕХНОФІНАНС" за порушення у сфері надання фінансових послуг

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Національний банк України виявив порушення законодавства ТОВ "ФК "ТЕХНОФІНАНС" у сфері надання фінансових послуг за результатами безвиїзного нагляду за дотриманням вимог захисту прав споживачів. Компанія порушила закони України "Про фінансові послуги та фінансові компанії" та "Про організацію формування та обігу кредитних історій". Зокрема, порушення стосувались неправомірного отримання та використання кредитних історій, а також введення в оману споживачів щодо своїх повноважень.

За ці порушення Національний банк наклав на ТОВ "ФК "ТЕХНОФІНАНС" максимальний штраф у розмірі 35 548 грн та видав письмове застереження. Компанія зобов’язана усунути порушення та надати підтверджувальні документи до НБУ, а також вжити заходів для уникнення подібних порушень у майбутньому.

Таке рішення було ухвалене Комітетом з питань нагляду за небанківськими фінансовими послугами 16 вересня 2024 року.

Джерело: bank.gov.ua
Перегляди: 49
Новини

13 вересня Уряд прийняв постанову, яка дозволяє Мінфіну проводити switch-операції з державними облігаціями. Це нововведення спрямоване на підвищення ефективності управління державним боргом та покращення ліквідності ринку облігацій.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Національний банк України затвердив основні засади грошово-кредитної політики на середньострокову перспективу, що включає монетарні цілі на період війни та повоєнного відновлення. Основна мета – стабілізація цін, підтримка економіки та повернення до інфляційного таргетування.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Після переходу на нову трирівневу структуру капіталу, банківська система України продовжує демонструвати міцні позиції. Середні показники капіталу значно перевищують мінімальні вимоги, що підвищує можливості банків нарощувати кредитування та підтримувати економіку.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

10 вересня 2024 року Північний апеляційний господарський суд відхилив апеляційні скарги колишніх акціонерів ПриватБанку, підтвердивши законність націоналізації та неможливість повернення банку ексвласникам.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

З 10 вересня 2024 року НБУ вводить зміни до валютних обмежень, підтримуючи бізнес та міжнародне співробітництво, водночас запобігаючи відпливу капіталу.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

ФГВФО затвердив ліквідаційний баланс ПАТ «ЗЛАТОБАНК», завершив ліквідаційну процедуру і припинив виплати вкладникам.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Національний банк України анулював ліцензії фінансових компаній ТОВ «ТАЙМ КРЕДИТ» та ТОВ «ПРОСТО ПОЗИКА» через виявлення зв’язків їх власників з російською федерацією.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Українські виробники можуть подавати заявки на участь у програмі "Національний кешбек" через портал Дія. Програма передбачає 10% компенсації на українські товари.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Національний банк України планує змінити назву розмінних монет з "копійка" на "шаг" для відновлення історичної справедливості та дерусифікації.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua