Новини

Пам'ятна монета - 100-річчя створення Українського військово-морського флоту

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Національний банк України сьогодні ввів у обіг пам'ятну монету України спеціального випуску "100-річчя створення Українського військово-морського флоту", про це повідомляється у прес-центі НБУ.

Монета продовжує серію "Збройні Сили України" та присвячена 100-річчю створення Українського військово-морського флоту. Центральною Радою на початку 1918 року було прийнято ряд важливих військово-морських законів, які на той час мали декларативний характер, у тому числі один із найголовніших - "Тимчасовий закон про флот".

29 квітня 1918 року адмірал Михайло Саблін, командуючий Чорноморським флотом, ураховуючи настрої більшості українських моряків, офіційно проголосив увесь Чорноморський флот у Севастополі та Криму флотом Української Народної Республіки та наказав підняти український прапор. Це був важливий день, коли "ціла українська фльота виявила свою приналежність до Батьківщини".

Головний внесок у розбудову військового флоту Української Держави зробив гетьман Павло Скоропадський. На вересень 1918 року Український Державний Флот став другим за військовою міццю чорноморським флотом (після німецько-турецького), випереджаючи Румунію, Болгарію, Радянську та Білу Росію.

На аверсі пам'ятної монети розміщено абрис військового корабля на хвилях та прапор військово-морського флоту України тих часів, який і до сьогодні, будучи одним з найстаріших клейнодів української армії, у злегка зміненому вигляді є українським воєнним прапором.

На реверсі монети на тлі стилізованих хвиль витиснено напис "100", у нулях якого розташовано розу вітрів та тризуб, накладений на якір.

Нова монета має номінал 10 гривень, виготовлена зі сплаву на основі цинку з покривом нікелем, маса - 12.4 г, тираж – 1 000 000 штук, роздрібна ціна - 10 гривень.

Придбати пам'ятні монети спеціальних випусків можна в регіональних відділах Національного банку України та банках-дистриб'юторах АТ "Ощадбанк", АБ "Укргазбанк".

Джерело: bank.gov.ua
Перегляди: 944
Новини

Сьогодні Національний банк України прийняв рішення про віднесення АТ "БАНК ФОРВАРД" до категорії неплатоспроможних.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Monobank оголосив про вихід на ринок Польщі. Назва проєкту - Stereo by Mono. Офіційний реліз планується в першому кварталі 2023 року.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Особливо слід виділити те, що мікрокредит можна отримати практично будь-якої доби. Гроші нададуть навіть у свята. А вихідних днів у мікропозик в онлайн режимі взагалі не буває.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Банківське обслуговування є однією з головних складових у веденні бізнесу. Серед іншого, грамотний вибір банку для юридичних осіб у Києві гарантує швидку та оперативну роботу з розрахунковими рахунками, оскільки саме від цього залежить успіх підприємницької діяльності.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Lead Scanner – інструмент №1 для пошуку клієнтів

Пропонуємо вашій увазі зручну онлайн-платформу для пошуку потенційних клієнтів та збільшення перспектив розвитку для вашого бізнесу.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Мікрокредитування - популярний сучасний вид фінансування, що відрізняється швидкою видачею дрібних сум кредитів громадянам країни. Це дуже виручає, коли потрібно терміново здійснити покупку, а грошей бракує

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Для отримання мікрокредиту можна скористатися сайтами агрегаторами для більш зручного вибору пропозиції по мікрокредитів, де буде зазначена необхідна інформація про документи, умови та порядок дій для отримання мікропозик

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

11 серпня 2021 року Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення АТ "КБ "ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ" до категорії неплатоспроможних.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Загальний розподіл коштів набуде чинності 23 серпня 2021 року. Гроші будуть зараховані країнам-членам МВФ пропорційно до їх існуючих квот у Фонді.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua