Новини

В Україні з'явився найновіший професійний принтер для друку шрифтом Брайля

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Завдяки благодійному проекту було придбано принтер BrailleBox V5 - перший професійний принтер такого рівня в Україні. Потужності принтера BrailleBox V5 дозволяють друкувати до 900 сторінок А4 за годину. Це на 30% більше, ніж принтери, на яких раніше здійснювався друк літератури шрифтом Брайля. Техніку передали Braille Studio - це волонтерський проект, спрямований на забезпечення доступу до інформації людей з порушеннями зору через створення книг та інших матеріалів, надрукованих шрифтом Брайля.

І хоча принтер знаходиться у столиці, він буде задовольняти потреби людей з порушеннями зору по всій Україні. В першу чергу, на принтері будуть друкувати навчальну та художню літературу для 6 спецшкіл у Харківській, Львівській, Одеській, Київській, Закарпатській та Донецькій областях. Окрім того, освітні заклади та громадські організації, які займаються навчанням, реабілітацією, захистом прав незрячих людей, зможуть звернутися до Braille Studio, щоб спільно ініціювати друк необхідних матеріалів.

Благодійний проект зі збору коштів на придбання принтера стартував у травні 2017 року. Проект був ініційований Першим Українським Міжнародним Банком та виданням L`Officiel Україна. ПУМБ спільно з L`Officiel Україна створили унікальний путівник маловідомими туристичними маршрутами "Україна для вас: найкращі маршрути очима інсайдерів". Охочі могли придбати книгу в інтернет-магазині. Усі кошти, виручені з продажу путівників, були перераховані на придбання сучасного принтера BrailleBox V5, аналогів якому в Україні допоки немає. Повна вартість принтера становила 16 тисяч євро, решту коштів від необхідної суми виділив банк ПУМБ.

Першою книгою, надрукованою на принтері BrailleBox V5, стала "Мої винаходи. Нікола Тесла". 50 примірників буде передано незрячим людям в усі куточки України. Окрім того, в планах Braille Studio надрукувати граматичний довідник та збірник вправ з англійської мови для школярів, словники-довідники з української мови, художню літературу для підлітків. Також цього року українці з порушеннями зору зможуть прочитати "Маленького Принца" Антуана де Сент-Екзюпері. В Україні ця книга буде надрукована шрифтом Брайля вперше.

В Україні близько 80 тисяч людей мають проблеми зору, 10 тисяч з них – діти та підлітки. Навчання незрячих людей ведеться в спеціальних школах-інтернатах.

В Україні з метою реабілітації та працевлаштування людей з проблемами зору в 1933 році була створена організація — УТОС (Українське товариство сліпих), вторинні організації якої створювалися в населених пунктах з високою кількістю незрячих. Станом на 1991 рік в Україні було 79 навчально-виробничих і 111 територіальних первинних організацій, які вирішували на місцях питання побуту, працевлаштування і навчання.

Джерело: about.pumb.ua
Перегляди: 2195
Банки: ПУМБ
Новини

Сьогодні Національний банк України прийняв рішення про віднесення АТ "БАНК ФОРВАРД" до категорії неплатоспроможних.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Monobank оголосив про вихід на ринок Польщі. Назва проєкту - Stereo by Mono. Офіційний реліз планується в першому кварталі 2023 року.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Особливо слід виділити те, що мікрокредит можна отримати практично будь-якої доби. Гроші нададуть навіть у свята. А вихідних днів у мікропозик в онлайн режимі взагалі не буває.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Банківське обслуговування є однією з головних складових у веденні бізнесу. Серед іншого, грамотний вибір банку для юридичних осіб у Києві гарантує швидку та оперативну роботу з розрахунковими рахунками, оскільки саме від цього залежить успіх підприємницької діяльності.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Lead Scanner – інструмент №1 для пошуку клієнтів

Пропонуємо вашій увазі зручну онлайн-платформу для пошуку потенційних клієнтів та збільшення перспектив розвитку для вашого бізнесу.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Мікрокредитування - популярний сучасний вид фінансування, що відрізняється швидкою видачею дрібних сум кредитів громадянам країни. Це дуже виручає, коли потрібно терміново здійснити покупку, а грошей бракує

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Для отримання мікрокредиту можна скористатися сайтами агрегаторами для більш зручного вибору пропозиції по мікрокредитів, де буде зазначена необхідна інформація про документи, умови та порядок дій для отримання мікропозик

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

11 серпня 2021 року Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення АТ "КБ "ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ" до категорії неплатоспроможних.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Загальний розподіл коштів набуде чинності 23 серпня 2021 року. Гроші будуть зараховані країнам-членам МВФ пропорційно до їх існуючих квот у Фонді.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua