Новини

Пам'ятні монети "100 років Національній академії наук України"

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

10 жовтня 2018 року Національний банк вводить в обіг дві пам'ятні монети "100 років Національній академії наук України" номіналами 20 та 5 гривень.

Ці монети присвячені багатьом поколінням учених Національної академії наук України. Українська академія наук заснована за указом гетьмана Павла Скоропадського у листопаді 1918 року і сьогодні є найвищою науковою самоврядною організацією, найбільшим вітчизняним центром наукових досліджень.

Монета номіналом 20 гривень виготовлена зі срібла 925 проби, якість карбування – "пруф", маса в чистоті – 62.2 г, діаметр – 50.0 мм, тираж – 2 500 штук. Елемент оздоблення – локальна позолота, вміст золота не менше ніж 0,0006 г. Роздрібна ціна на цю монету становить 1824 гривні.

Монета номіналом 5 гривень виготовлена з нейзильберу, маса – 16.54 г, діаметр – 35 мм, тираж – 40 000 штук. Роздрібна ціна НБУ становить 51 гривню.

На аверсі монет у центрі на матовому тлі розміщено напис "Закон Української держави про заснування Української академії наук в м. Києві / Затверджую Павло Скоропадський / 14 листопада 1918 року / м. Київ". Внизу зображено відбиток печатки Української держави (на срібній монеті позолочений).

На реверсі срібної монети у центрі відтиснено з використанням локальної позолоти жовту будівлю Президії Національної академії наук України. По колу – портрети президентів академії: Володимира Вернадського, Ореста Левицького, Миколи Василенка, Володимира Липського, Данила Заболотного, Олександра Богомольця, Олександра Палладіна, Бориса Патона.

На реверсі монети з нейзильберу зображено портрет першого президента Академії, професора Володимира Вернадського на тлі будівлі Президії Національної академії наук України.

Придбати монети можна у регіональних відділеннях НБУ та банках-дистриб'юторах АТ "Ощадбанк", АБ "Укргазбанк".

Джерело: bank.gov.ua
Перегляди: 2056
Новини

Сьогодні Національний банк України прийняв рішення про віднесення АТ "БАНК ФОРВАРД" до категорії неплатоспроможних.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Monobank оголосив про вихід на ринок Польщі. Назва проєкту - Stereo by Mono. Офіційний реліз планується в першому кварталі 2023 року.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Особливо слід виділити те, що мікрокредит можна отримати практично будь-якої доби. Гроші нададуть навіть у свята. А вихідних днів у мікропозик в онлайн режимі взагалі не буває.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Банківське обслуговування є однією з головних складових у веденні бізнесу. Серед іншого, грамотний вибір банку для юридичних осіб у Києві гарантує швидку та оперативну роботу з розрахунковими рахунками, оскільки саме від цього залежить успіх підприємницької діяльності.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Lead Scanner – інструмент №1 для пошуку клієнтів

Пропонуємо вашій увазі зручну онлайн-платформу для пошуку потенційних клієнтів та збільшення перспектив розвитку для вашого бізнесу.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Мікрокредитування - популярний сучасний вид фінансування, що відрізняється швидкою видачею дрібних сум кредитів громадянам країни. Це дуже виручає, коли потрібно терміново здійснити покупку, а грошей бракує

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Для отримання мікрокредиту можна скористатися сайтами агрегаторами для більш зручного вибору пропозиції по мікрокредитів, де буде зазначена необхідна інформація про документи, умови та порядок дій для отримання мікропозик

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

11 серпня 2021 року Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення АТ "КБ "ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ" до категорії неплатоспроможних.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Загальний розподіл коштів набуде чинності 23 серпня 2021 року. Гроші будуть зараховані країнам-членам МВФ пропорційно до їх існуючих квот у Фонді.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua