Новини

НБУ вводить в обіг дві нові пам'ятні монети

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Сьогодні Національний банк України, продовжуючи серію "Видатні особистості України", вводить в обіг дві пам'ятні монети номіналом 2 гривні "Серце віддаю дітям" і "Ольга Авілова".

Монети виготовлено з нейзильберу, діаметр - 31 мм, маса - 12.8 г, тираж – 35 000 штук кожна.

Пам'ятна монета "Серце віддаю дітям" присвячена видатному українському педагогу, публіцисту, дитячому письменнику, 100-річний ювілей якого включено до пам'ятних дат, що відзначаються на рівні ЮНЕСКО, – Василю Олександровичу Сухомлинському (1918-1970).

Василь Сухомлинський увійшов в історію української школи як творець "школи радості" - оригінальної системи освіти і виховання дітей, що спирається на ідеї самоцінності й неповторності кожної особистості, вільного її розвитку. Ідеї, запропоновані Василем Сухомлинським, лягли в основу нової української школи, що впроваджується в Україні.

Пам'ятна монета носить назву книги Василя Сухомлинського "Серце віддаю дітям", у якій автор підсумовує свою роботу як учителя і директора Павлиської середньої школи на Кіровоградщині, де він пропрацював 23 роки свого життя.

На аверсі монети у центрі на дзеркальному тлі зображено портрет В. О. Сухомлинського, праворуч номінал - 2/ГРИВНІ та логотип Банкнотно-монетного двору Національного банку України.

На реверсі розміщено серце з написом у центрі: "ВІДДАЮ ДІТЯМ". Навколо серця зображені стилізовані персонажі з оповідань Василя Сухомлинського. Усього вчитель за своє життя написав 1500 оповідань і казок для дітей.

Роздрібна ціна НБУ на цю пам'ятну монету становить 40 гривень.

Пам'ятна монета "Ольга Авілова" присвячена видатному доктору, педагогу, Заслуженому лікарю України – Ользі Авіловій, яка є одним із засновників торакальної хірургії в Україні. Ольга Авілова - перший завідувач кафедри пульмонології, засновник наукової школи реконструктивної хірургії трахеї та бронхів, організатор Київського міського пульмонологічного центру, автор понад 300 наукових праць. Учасниця німецько-радянської війни.

10 вересня 2018 року виповнюється 100 років від дня народження видатного лікаря.

На аверсі монети на дзеркальному тлі розміщено стилізовану композицію, що символізує торакальну хірургію – хірургію органів грудної клітини. Один з елементів зображено у кольорі з використанням тамподруку.

На реверсі – портрет Ольги Авілової.

Роздрібна ціна НБУ на цю пам'ятну монету становить 49 гривень.

Придбати монети можна у регіональних відділеннях НБУ та банках-дистриб'юторах АТ "Ощадбанк", АБ "Укргазбанк".

Джерело: bank.gov.ua
Перегляди: 2171
Новини

Сьогодні Національний банк України прийняв рішення про віднесення АТ "БАНК ФОРВАРД" до категорії неплатоспроможних.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Monobank оголосив про вихід на ринок Польщі. Назва проєкту - Stereo by Mono. Офіційний реліз планується в першому кварталі 2023 року.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Особливо слід виділити те, що мікрокредит можна отримати практично будь-якої доби. Гроші нададуть навіть у свята. А вихідних днів у мікропозик в онлайн режимі взагалі не буває.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Банківське обслуговування є однією з головних складових у веденні бізнесу. Серед іншого, грамотний вибір банку для юридичних осіб у Києві гарантує швидку та оперативну роботу з розрахунковими рахунками, оскільки саме від цього залежить успіх підприємницької діяльності.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Lead Scanner – інструмент №1 для пошуку клієнтів

Пропонуємо вашій увазі зручну онлайн-платформу для пошуку потенційних клієнтів та збільшення перспектив розвитку для вашого бізнесу.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Мікрокредитування - популярний сучасний вид фінансування, що відрізняється швидкою видачею дрібних сум кредитів громадянам країни. Це дуже виручає, коли потрібно терміново здійснити покупку, а грошей бракує

Банки Онлайн - banksonline.com.ua
Реклама

Для отримання мікрокредиту можна скористатися сайтами агрегаторами для більш зручного вибору пропозиції по мікрокредитів, де буде зазначена необхідна інформація про документи, умови та порядок дій для отримання мікропозик

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

11 серпня 2021 року Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення АТ "КБ "ЗЕМЕЛЬНИЙ КАПІТАЛ" до категорії неплатоспроможних.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Загальний розподіл коштів набуде чинності 23 серпня 2021 року. Гроші будуть зараховані країнам-членам МВФ пропорційно до їх існуючих квот у Фонді.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua