Новини

Надходження до бюджету України за серпень 2024 року склали 443,2 млрд грн

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

За оперативними даними станом на 16:00 30 серпня 2024 року, до загального фонду державного бюджету України надійшло 386,2 млрд грн податків, зборів та обов’язкових платежів. За підсумками серпня, Державна податкова служба забезпечила надходження в розмірі 100,8 млрд грн, з яких:

  • 42,2 млрд грн – податок на прибуток підприємств;
  • 21,3 млрд грн – податок на додану вартість (зібрано 33,5 млрд, відшкодовано – 12,2 млрд грн);
  • 17,0 млрд грн – податок на доходи фізичних осіб та військовий збір;
  • 12,7 млрд грн – акцизний податок;
  • 4,9 млрд грн – рентна плата.

Платежі від Державної митної служби склали 51,1 млрд грн. Крім того, у серпні до загального фонду державного бюджету надійшло 228,1 млрд грн міжнародної допомоги у вигляді грантів. Серед них 160,4 млрд грн від США в рамках проекту Світового банку PEACE in Ukraine та 67,7 млрд грн – від Європейського Союзу в межах макрофінансової допомоги Ukraine Facility.

Загалом, за підсумками серпня 2024 року, до загального і спеціального фондів державного бюджету надійшло 443,2 млрд грн. Додатково, близько 38,0 млрд грн у вигляді ЄСВ було спрямовано до фондів пенсійного та соціального страхування.

Джерело: www.mof.gov.ua
Перегляди: 96
Новини

Національний банк України затвердив основні засади грошово-кредитної політики на середньострокову перспективу, що включає монетарні цілі на період війни та повоєнного відновлення. Основна мета – стабілізація цін, підтримка економіки та повернення до інфляційного таргетування.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Після переходу на нову трирівневу структуру капіталу, банківська система України продовжує демонструвати міцні позиції. Середні показники капіталу значно перевищують мінімальні вимоги, що підвищує можливості банків нарощувати кредитування та підтримувати економіку.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

10 вересня 2024 року Північний апеляційний господарський суд відхилив апеляційні скарги колишніх акціонерів ПриватБанку, підтвердивши законність націоналізації та неможливість повернення банку ексвласникам.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

З 10 вересня 2024 року НБУ вводить зміни до валютних обмежень, підтримуючи бізнес та міжнародне співробітництво, водночас запобігаючи відпливу капіталу.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

ФГВФО затвердив ліквідаційний баланс ПАТ «ЗЛАТОБАНК», завершив ліквідаційну процедуру і припинив виплати вкладникам.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Національний банк України анулював ліцензії фінансових компаній ТОВ «ТАЙМ КРЕДИТ» та ТОВ «ПРОСТО ПОЗИКА» через виявлення зв’язків їх власників з російською федерацією.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Українські виробники можуть подавати заявки на участь у програмі "Національний кешбек" через портал Дія. Програма передбачає 10% компенсації на українські товари.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

Національний банк України планує змінити назву розмінних монет з "копійка" на "шаг" для відновлення історичної справедливості та дерусифікації.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua

НБУ оновив порядок касової роботи та платіжних операцій, введено нові обмеження на переказ готівки без рахунку.

Банки Онлайн - banksonline.com.ua